четвъртък, 9 юни 2011 г.

Премиера на Четиримата в София

Вчера, 8 юни 2011 година, Четиримата - Ина Крейн, Павлина Гатева, Иван Христов и аз, Весислава Савова, - представихме своята първа книга, стихосбирката "Четири".
Началото беше обявено от Павлина Гатева, за която "Четири" е първа книга. След благодарностите към четирите сайта и Поетично кафене, които ни събраха в екип, тя разказа накратко историята на нашия проект. Ето я и нея:
Месец февруари, 2011 г., ние бяхме поканени на творческа среща в град Перник. Там, след като успешно очертахме допирните точки между нас - толкова различните и едновременно толкова близки пишещи, - взехме решение да продължим турнето си из страната и да започнем работа по съвместната ни стихосбирка.
През март вече вдигнахме летвата и бяхме гости на книжарница "Хеликон", Пловдив. Медиите вече отразиха нашата изява и отговорността към даденото обещание нарасна. Същия месец не пропуснахме да подкрепим един от нас - Иван Христов и представянето на неговата стихосбирка "Закъсняла любов", чийто редактор съм аз, пред Съюза на независимите български писатели.
През април, приятелите от Добрич, известни с бохемските си вечери в "Миновото кафене" отвориха сърцата си за нас и ни подариха една вълшебна вечер.
Май месец се оказа решаващ за нас.
На 12, книгата вече беше онлайн в своя електронен вариант.
На 15 имах честта да представя проекта ни в Центъра за деца с проблеми в развитието, с което направихме и първата крачка към нашите благотворителни изяви. На същата дата членовете на СНБП станахме трима - след Ина и Иван, аз също бях избрана за член на Съюза.
На 18, благодарение на печатница "Булгет" и разрешението на нашата издателка Вихра Манова - e-knigi.net, - стихосбирката вече беше и в книжно тяло.
На 25 направихме две представяния в един ден. Преди обяд - в Горна Оряховица, а следобед - във Велико Търново, отново в книжарница "Хеликон".
И ето, вчера, вече бяхме у дома.

Продължихме с рецитал, по времето на който всеки от нас прочете по едно от своите автобиографично, любовно и оптимистично стихотворения. В движение взехме решение всеки от нас да прочете любимото си стихотворение от някой от останалите трима.

Последваха благодарностите ни към нашата скромна издателка - Вихра Манова и техническия оформител на нашата книжна рожба - Йордан Янков, който за съжаление не можеше да присъства. Той успя да придаде на картината на Ина Крейн вид на корица

След като подписахме книгите на тези, които решиха да ни подкрепят, ние се отправихме на афтър-парти. Беше чудесно да се отпуснем сред нашите най-добри приятели. Без вас, ние не бихме били в състояние да продължим.

Благодаря ви!

3 коментара:

  1. Много стилно передставяне на изключителен проект! За мен бе вълнуващо да бъда публика на този празник на словото!:)
    А.П.

    ОтговорИзтриване
  2. Поздрави, Веси!
    Най-много ми хареса, че над подписа си на книгата" Приятели" си поставила:
    PR
    Успехи Любо

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, приятели! Едва ли бихме успели без вашата подкрепа.

    ОтговорИзтриване