понеделник, 27 юни 2011 г.

Празник "Кръстопът на изкуствата"


Веселка Христова – veesii70 - и Весислава Савова - rarebird, - като организатори, имат удоволствието да ви поканят на пръвия празник

КРЪСТОПЪТ НА ИЗКУСТВАТА

който ще се сътои на 16.07. и 17.07. 2011 година. Събитието включва

ДЕН ПЪРВИ:
  1. Среща на автогара Костенец в 12:00, откъдето срещу 3 лв. има уреден транспорт до Вилна зона,  Долна Баня – родния град на Веселка Христова, -  и връщане на другия ден. До Костенец можем да стигнем с влак, който тръгва от Централна гара, София, в 10:45 ч. Желаещите да пътуват по този начин, моля да бъдат в 10:00 под часовника на гарата, за да изпием по едно кафе и да си купим билети. Цена – 5.10 лв.
  2. Официално откриване на празника „Кръстопът на изкуствата”
-         Представяне на новата стихосбирка на Веселка Христова „Жадни миражи”, съвместно с нейния редактор и издател (името му за сега ще запазим в тайна);
-         Поетично четене от автори, които тази година успяха да се зарадват на своите нови книги (и тук ще ни простите малката тайнственост)
-         Изобразително и приложно изкуство под форми, които ще изненадат и най-смелите очаквания
-         Музика, която все още не сте чували в такава хармония
-         Дегустация както на безалкохолна напитка, която все още не е позната на пазара, както и на вино – едно изкуство, което винаги е вдъхновявало творците от различни области
  1. Неофициалната част ще се проведе в едно малко ресторантче, съчетало невероятна кухня, ниски цени и изключително приятни хора, отворени за нашите копнежи да бъдем по-близо както до природата, така и до изкуството
  2. Има няколко предложения за нощувка, в зависимост от възможностите ви – от 7-8 до 25 лева.

ДЕН ВТОРИ
  1. След като изпием сутрешното си кафе, можем да опитаме да напишем общо стихотворение – традиция, загубила основоположника си, но неведъж опитвана да бъде продължена. До сега – успешно.
  2. Приготвяне на обяд на огън, сред природата.
  3. Посещение на щраусовата ферма, където срещу вход от 3 лева не само ще видим тези невероятни създания, но и ще чуем беседа, която със сигурност ще ни накара да се замислим, а защо не и да ни вдъхнови?
  4. Има осигурен превоз до Костенец, откъдето можем да отпътуваме с влак до София. 

РАЗБИРА СЕ, ОЧАКВАЙТЕ И МАЛКИ ИЗНЕНАДИ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАЗНИКА ОЩЕ ПО-ХУБАВ. ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ И В СЕЗОННА ТРАДИЦИЯ.

За повече информация не се колебайте да пишете на имейл: rarebird@abv.bg (Весислава Савова) или да се обадите на телефон – 0894-61-69-46 (Веселка Христова)