неделя, 13 март 2011 г.

О Б Я В А

/публикувам тази обява по молба на Милко Христов; целта е тя да стигне до повече желаещи да подкрепят една благородна кауза/


Няма по-пряк мост към душата на детето от поетичното слово.
Този път,ако го извървим заедно,хванати ръка за ръка с децата ни,споменът за красотата на тази словесност ще остави трайни следи в живота им.
С цел популяризиране на българските поетични традиции и съхраняване на езика ни сред живеещите в и извън пределите на България и техните наследници и по повод 24 май - Деня на славянската писменост и българската култура и 1 юни- Международния ден на детето
Facebook групата CREATIVE NATURE
Обявява КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ под наслов:
„Едно пътуване около света!”
Със следния регламент:
Поезия за деца
- Възраст на участниците над 18 год.
- Непубликувани стихотворения – 3 бр.


Творбите за конкурса в електронен вид, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), домашен адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес:: danikoleva@ yahoo.com.
Срок за изпращане до 10 май 2011 г.

Всички участници ще бъдат включени в електронна книга - алманах, като творбите им ще бьдат преведени на немски и френски език.

Първа награда – издаване на книга /64-80стр/.
Втора награда - изработване на електронна книга.
Трета награда - нотбук.
Съпътстваща награда за млад поет до 25 години – GSM апарат

Организаторите на конкурса се обръщат и към евентуални спонсори и благодетели за подпомагане на това хуманно дело и при възможност за увеличаване на наградния фонд,с цел издаване на по-голям брой книги.

ГОЛЯМО ЗАДОВОЛСТВО ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЩЕ Е ПРИСЪСТВИЕТО НА ПО-ГОЛЯМ БРОЙ УЧАСТНИЦИ, ЖИВЕЕЩИ И ТРАЙНО УСТАНОВИЛИ СЕ, ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ УЧАСТНИЦИ!

Банкова сметка в евро: Danka Todorova, Sparkasse Karlsruhe Deutschland,
ISBN: DE 60 6605 0101 0022 6502 38
SWIFT-BIC: KARSDE66