събота, 23 февруари 2013 г.

Пиесата „Щур и Враби” в МЦ „Деца с проблеми в развитието”




На 23.2.2013 г. Медицинският център „Деца с проблеми в развитието” отвори врати върпеки студа, въпреки върлуващия грип, въпреки финансовите проблеми. Отвори врати, за да ни приюти нас, екипа осъществил пиесата „Приключенията на Щур и Враби” – Илияна Делева, Десислава Латковска, Поликсения Ангелова и мен, Весислава Савова.
Започнахме с трейлъра към пиесата, който можете да видите натози адрес.  Докато четях надписите към него, децата реагираха на представянето на всеки един от героите.

И така, пиесата започна. Диалогът с децата беше безценен, а когато вдигнахме на крака и болни деца, за да танцуват с нас, думите загубиха всякакво значение. За първи път усещам как някой се отпуска върху мен с цялата си тежест, а на мен ми става леко и съм готова да полетя. Този някой този път беше прекрасната Катя. Здравите дечица се сляха със своите връсници и им помагаха да танцуват и да се забавляват заедно с нас. Децата не познават различия. Те обичат и обичта им е безусловна.



След пиесата дадохме възможност на Балчо Балчев да прочете части от предстоящия „Буквар”, чийто съставител е той, за който стиксаме палци да излезе по-бързо в книжно тяло. Един енергичен малчуган с радост се промушваше пълзешком около поета, с което добави още артистизъм към прочита на стихчета и гатанки с различните букви.



Писателят Милко Марков представи своите книги – две за деца и една за възрастни, посветени на деца без родителска грижа.
Ние, екипът от пиесата, представихме алманаха „Кръстопът на изкуствата”, „Войник на Злото” от Петър Апостолов, „Ярост” от Христина Панджаридис и моето „Пътуване”.
Целта на своеобразния книжен пазар беше благотворителна. Няма да изпадаме в подробности за това кой какво и колко дари. Дарихме си приятелство, което ще се развива и ще продължим да си сътрудничим. 



Имаме и прекрасен подарък - картичка с и от ръчичките на децата в центъра. Надписана ни е така: 
"На нашите приятели от "Приключенията на Щур и Враби" с пожелание за слънчева пролет!
За Весислава,
Илияна, Деси и Поли
от МЦ "Деца с проблеми в развитието"
Благодарим ви!
23.02.2013
"
Благодарните сме ние!

1 коментар: